Vad får man när man väljer att ta del av Malin?

Malin hade ett grymt pass med Mölndals HF:s  F16 under våren 2020. Kan varmt rekommendera henne då det var en härlig träning med tydliga instruktioner och inspirerande övningar. Extra bra med den löpande feedbacken som gjorde att tjejerna lyfte sig under övningarna och vågade ta för sig mer och mer. Jag hoppas vi snart får ett nytt inspirerande besök av Malin.

Tränare, Niclas Winterquist

Mölndal HF:s F04

Med Malin som tränare upplevde vi ett professionellt upplägg på ett tema, försvar i detta fallet. Det var en systematisk, intensiv och mycket givande träning för både spelare och ledare. Framförallt så såg vi att laget gjorde framsteg under träningen! Roligt var det också och det är väl det viktigaste.

Tränare, Helena Wolf

HK Aranäs F06

Under tiden som jag hade Malin provade hon nya övningar och utvecklade en bred syn så hon såg alla på planen mer och mer! Hon kollar på varje individ och ser vad varje spelare behöver träna på, hon ser till varje spelares behov. 

Malin utvecklade mig som spelare och hade en väldigt bra relation till oss spelare. Hon är den bästa tränaren jag har haft!

Anonym

Malin är mycket kunnig, engagerad och noggrann. Hon ställer höga krav både på genomförande och ordning. Spelarna lyssnar på Malin och tar till sig hennes kunskap. Malin är pedagogisk och har en förmåga att bryta ned en övning i detaljer för att få spelarna att göra rätt från början. 

Tidigare skulle jag säga att Malin hade kunnat förankra sina visioner bättre med omgivningen men jag uppfattar det som Malin har mognat inom det området. Hon vill mycket och har hög ambitionsnivå. Malin är bestämd och ser tydligt sina mål. 

Jag tror att Malin inte gärna kompromissar vilket kan leda till konflikter. Ett visst mått av street smartness i de situationer kunde kanske ha underlättat för Malin men samtidigt beundrar jag en sann visionär som vill något och inte kompromissar, även om man går på smällar.

Malin gäst-tränar hos oss ibland där hon hanterar gruppen fantastiskt! Vi andra tränare står bara och njuter av att se killarnas uppmärksamhet och vilja att förstå övningarna och utvecklas. Hon möter killarna på ett öppet och ärligt sätt med tydlig feedback. 

Hennes ledaregenskaper; tydlighet, auktoritet, kunskap, lyhördhet, engagemang! Mycket goda ledaregenskaper. Jag har känt Malin sedan ca. 10 år tillbaka och har mött henne i tre olika sammanhang – som kollega på TS1, som tränare för min dotters FA-lag H43 och nu engagerat Malin i min sons lag P08 (11-åringar). Jag har sett en stor utveckling över tid på Malin, framförallt inom ledarskapsområdet.

Jag skulle rekommendera Malin eftersom hon är kunnig och bidrar mycket med individutveckling. Vi är en grupp ledare i laget idag med bred och djup kunskap men vi tycker Malin tillför både spets och engagemang genom sina gäst-träningar.

Tränare, Jon Westholm

HK Ankaret P07/08

Malin är hård men rättvis, hon tror på varenda spelare i laget och ger aldrig upp. Jag har aldrig varit med om en tränare som varit så engagerad i både träningar, matcher och lagsammanhållning.

Starkaste sidorna: Hon ser varje spelare i varje lag, oavsett hur duktig du är på handboll så vill hon alltid träna dig till att bli bättre. Hon är väldigt rak och ärlig, hon säger alltid vad hon tycker och tänker. Samtidigt är hon väldigt bra på att ta kritik. Efter varje träning ville hon att vi i laget skulle säga något som vi tyckte var bra med träningen, men även saker som Malin/vi kunde förbättra.

Svagaste sidorna: Hon kunde ibland bli för engagerad. Detta är både en för- och nackdel, men ibland blev det för mycket. På matcher kunde det vara en nackdel då hon ibland lät känslorna ta över.

Jag själv har inte upplevt en tränare som hanterar ett lag så bra som Malin gör. Hon fick alla att känna sig trygga i laget och tillät inte att någon skulle känna sig utanför. Av det jag sett så anser jag att Malin hanterar alla likvärdigt. Hon ville alltid att man skulle presentera sitt bästa. Sedan är det från person till person hur mycket man vill träna, om man vill bli bättre och hur mycket tid och energi man vill lägga på det. 

Malin skapade en lagsammanhållning som iallafall jag inte varit med om. Jag utvecklades och vi gick igenom många utmaningar och fick kämpa hårt under året. Är man seriös och vill komma långt med handbollen skulle jag rekommendera Malin. Hon bryr sig inte bara om dig som spelare, utan hon bryr sig om dig utanför planen också. På så sätt skapar man band mellan varandra och får en extremt bra lagsammanhållning. 

Jag anser att jag har kunnat vara mig själv med Malin som tränare, man kunde prata om andra saker vilket är viktigt för att känna sig trygg med sin tränare.

Spelare, Matilda Bergström

F.d. Önnered HK U-lag Dam

Malin är en engagerad, målmedveten och inspirerande tränare som hjälper alla som vill bli bättre på handboll och som delar samma passion för sporten som hon gör. Det är få som är så strukturerad och som planerar varje träning samt säsonger som hon gör. De som är beredda att ge 100% kommer alltid få det bättre med Malin som tränare. 

Starkaste sidorna: Är hennes engagemang och enorma vilja att alltid utvecklas och bli bättre än vad hon var förut. 

Svagaste sidorna: I och med hennes otroliga engagemang och vilja kan detta ibland leda till konflikter när motparten inte har samma driv eller samma mål som hon har. 

Gruppen kommer alltid först för Malin. Det är viktigt för henne att varje person känner sig viktig, behövd och en del av gruppen. Ingen spelare är viktigare än vad laget är. Samtidigt som laget är det viktigaste, om spelaren vill bli bättre kommer Malin göra allt hon kan för att du som spelare och person ska nå så långt som du bara kan. Sätter du dig över laget eller inte tar handbollen seriöst kommer Malin visa var vägen tillbaka är. 

Malin har goda ledaregenskaper, en bra ledare är någon som är ett verktyg som sina spelare kan använda om de vill bli bättre. Detta är Malin då om du har inställningen och viljan kommer du kunna bli bra. Hon lärde sig att motivera sina spelare mer och mer under tiden men även att olika människor behöver bemötas på olika sätt. 

JA! – jag skulle rekommendera Malin. Ingen annan vill utveckla dig och sig själv på det sättet Malin gör. Detta är det absolut viktigaste hos en tränare i min mening. 

Spelare, Samuel Jacobsson Trönndal

F.d. Lugi HF P98

Som tränare: Energisk, idérik, engagerad och tydlig.

Starkaste sidorna: Engagemang och kreativitet.

Svagaste sidorna: Vill att allt ska vara perfekt. 

Malin hanterar laget genom inkludering och öppnar upp, ser alla individer. Hon har en vilja att vilja utveckla alla. Under tiden upplevde jag att Malin utvecklades genom att bli bättre och bättre att lyssna in spelare, ledare och människor runt omkring vilket gör att hon fått en bättre timing kring att förmedla både positiv och negativ kritik. Jag skulle rekommendera Malin för att det är så otroligt utvecklande för de individer och grupper som får ha henne som tränare. 

Tränare, Mats Berggren

F.d. IK Cyrus/IFK Bankeryd & Småland Blekinge P01, P4

Malin är ambitiös och målinriktad. Hon hanterar gruppen/laget på ett inspirerande sätt och kan motivera laget att vilja träna och utvecklas. Malin har absolut goda ledaregenskaper, hon är driven dels till att vinna handbollsmatcher men även att ta vara på varje träning till att tänka på vad man gör. Hon kan bidra med den sociala biten där hon agerar på ett bättre och mer moget sätt än de flesta manliga tränare jag haft. Jag skulle rekommendera Malin till lag som har en hög ambitionsnivå. 

Spelare, Anonym

Otroligt bra på individuell träning. Träningarna som innefattar individuell teknik är de bästa jag haft. Väldigt duktig på att involvera samtliga på träningen, att ingen står still och att det blir “dötid” i övningarna och mellan övningarna. Har alltid ett svar om man har en fråga, hon tar sig den tiden. 

Malin kunde bli lite stressad under matchsituationer. Hon hanterade laget överlag väldigt bra, delar ut ansvar men under ramar. Alla får ta ansvar och hon letar efter att hitta roller till alla även om de kan se olika ut beroende på person och spelartyp. Jag skulle rekommendera Malin pga. sitt otroliga driv och kompetens när det gäller individuell träning, att få till utveckling på spelare är Malin riktigt bra på, det är den största anledningen. 

Anonym

Vill du mycket med handbollen så kommer Malin att se det och försöka ge dig de bästa förutsättningar för att bli bättre. Hon har stor repertoar när det kommer till olika övningar och är bra på att ge feedback. 

Malin är alltid ärlig – du vet att hon inte kommer linda in svaret på något sätt utan hon säger vad hon tycker och tänker. Det gör att man alltid vet var man har Malin, man kan lita på hennes ord. Dessutom ger hon tydliga instruktioner kring hur laget ska fungera, vad som gäller på träningen och utanför planen.

I hennes starkaste egenskaper ligger kanske också svagheten – att hon är rak och tydlig bidrar till att personer som inte är vana vid det sättet att leda kan ha svårt att acceptera det. Malin går all-in och förväntar sig att hennes spelare också gör det, där kan det också bli problematiskt med de spelare som kanske inte vill satsa hela vägen (tänker framförallt i ungdomslag).

Malin skapar tydliga mål och diskuterar alltid med laget vilka mål och förväntningar man har. Det skapar en känsla att man får vara med och påverka och “styra laget” i rätt riktning. Hon är mycket bra på att se individen i laget – hon ger mycket feedback individuellt både gällande teknik och inställning. Hon är bra på att ge beröm, men säger också till när hon vet att man kan bättre/fokuset inte är där. Hon ser till att skapa en relation med alla i laget. 

Man får en väldig tillit till Malin när man har henne som tränare, hon ger bra inputs gällande handbollen men ser även till att man utvecklas mentalt både gällande handbollen och utanför planen. 

Malin är rolig och får alla att känna sig välkomna. Hon är ansvarsfull och tar rollen som ledare på största allvar – hon går verkligen all-in! Malin har möjligheterna att föra ett lag framåt – träningarna är alltid roliga och användbara att sätta in i matchsituationer. 

Det är mycket vanligt att ha manliga tränare, så att få en kvinnlig tränare gör att man får en förebild på ett annat sätt!

Spelare, Anonym

Stort engagemang och driv med ett stort fokus på att stärka enskilda spelares tro på sig själva som handbollsspelare i ett lagsammanhang.

Starkaste sidorna: Hennes passion för spelet och för att nå framgång genom att långsiktigt bygga laget via spelarna. Hon är “här och nu”. 

Svagaste sidorna: Hennes svagaste egenskap är också hennes starkaste – hennes temperament! Kanaliseras känslorna i rätt riktning, ja då är det magiskt! Tiden jobbar för henne i detta.

Laget består av ett antal spelare som ska utbildas i olika positioner för att dels hitta rätt, men också för förståelse för helheten och ett sätt att träna speluppfattning. Malin arbetar, lite likt Bengan, att stärka gruppen genom gemensamma upplevelser även utanför plan och träningssammanhang. Ordning och reda samt att man ska också “se ut som ett lag” tycker hon är viktigt, med hänvisning till att man representerar sitt lag och sin förening. 

Hon ser till var och en, utgår från var och ens förutsättningar, för att få fram det bästa för laget långsiktigt. Jag upplevde att hon utvecklades eftersom det var hennes första egna lag som huvudtränare. Tror att hon fick en trygg plattform att utgå från. 

Malin har absolut goda ledaregenskaper, en förebild för både män och kvinnor, som handbollstränare, men också i det arbete hon gör för tjejer, kvinnor i stort. Jag tror att personlighet och passion är det som gör att Malin sticker ut och är en fantastisk tränare. Passion, intresse i individen, resultatinriktad för laget, engagemang, värme, närvaro, helhetssyn och ett stort mod – dessa kvalitéer står Malin för. 

Hon är otroligt bra – hög kvalité!

Mamma, Karin Ernhagen

F.d. Lugi HF P98

Malin är en otroligt rättvis och engagerad tränare. Hon ser varje individ i laget och gör sitt bästa för att utveckla alla spelare individuellt och som lag. Det är stort fokus på lagsammanhållning och grupp, och det finns tydlighet i allt som görs, både på och utanför planen. Hon förväntar sig av varje spelare att alltid göra sitt bästa utifrån dagsform. Hennes prio ett är alltid laget och hon är en grym förebild som ledare. Hennes vinnarskalle i kombination med ledarskapsförmåga och handbollskompetens kan hjälpa henne att nå varje mål hon drömmer om inom handbollen.

Ibland blir hon i vissa tillfällen för känslomässigt styrd i kombination med stressigt/ofokuserat matchspel. 

Malin är villig att göra vad som helst för sina spelare. Hon bryr sig mycket samtidigt som hon är tydlig, hård och rättvis gällande överenskommelser inom laget kring regler, beteende, rutiner m.m. Hon vill skapa en miljö i laget där alla behandlas med respekt Loch ser styrkor i varandras olikheter. 

Malin ser varje individ och fokuserar alltid på individuell utveckling. Detta gör hon i form av individuella möten (diskuterar vad man vill utveckla, individuella mål och hur detta ska uppnås). Detta tar Malin med sig till träningen och coachar varje individ med enskilda tips och uppmaningar. 

Hon är en naturlig ledare med pondus och hon är respektingivande samt fokuserad. Hon vet hur hon ska nå ut till gruppen, hur gruppen ska byggas och bearbetas, och hur man skapar en trygg miljö i laget. Hon står för det som sägs och håller det som lovas, det medför en stor tillit från spelare till ledare, en tillit som byggs fram och förtjänas. 

Jag tycker att Malins ledarskap inom individutveckling utvecklades i form av mer anpassade träningsprogram/gymprogram, fler teknikträningar i mindre grupper för att enklare se och hjälpa alla osv. 

Hon vet hur hon vill gå tillväga och vågar ta sig an tuffa utmaningar. Jag har aldrig tidigare haft en så engagerad tränare – jag skulle definitivt rekommendera Malin. 

Spelare, Stina Boden

F.d. Önnered HK U-lag Dam

Malin är driven, inspirerande, kunnig och målmedveten. Hon hanterar laget mycket bra, tydlig och bra pepp. Laget är allt för henne vilket jag älskar, inkluderar alla.

Hon har hett temperament (kan ju vara bra ibland såklart), vill så mycket och ibland måste hon se vad hon har att jobba med och utgå därifrån. Så att hon inte förväntar sig något som för tillfället inte är möjligt. 

Malin ser alltid individen, den feedbacken hon ger är bra och tydlig. Skulle önskat lite mer individuell feedback. 

Hon har goda ledaregenskaper och tar med sig hela laget, och driver alla framåt mot målen. Under tiden jag hade henne blev hon mer förstående. Jag skulle rekommendera Malin, mycket kompetent och driven. Hon kommer nå de målen som ställs. Det är bra med en så pass stark kvinna som tränare, det är väldigt inspirerande.

Spelare, Athena Andersson

F.d. Önnered HK U-lag Dam

Otrolig kunnig och producerar spelare med flertal talanger. Malin går alltid in för något till 100% och har ett starkt temperament. 

För Malin ska alla vara med och delta och vi tävlar hela tiden som ett lag. Sammanhållning är tråkigt viktigt för Malin! 

Individen i laget hanterade hon genom att öva på individens svagheter, samt utveckla individens bästa förmågor. Hon får alltid fram det bästa ur varje individ. 

Under tiden utvecklades Malin, från att ha ett väldigt starkt temperament som inte fyllde ett syfte, till att ha ett starkt temperament och kunna använda det på rätt sätt bland annat. Hon strävar alltid efter framgång, genom att få ett sammanhängande lag kommer framgången!

Av de tränare jag haft är Malin bland de bästa.

Spelare, Hannes Ernhagen

F.d. Lugi HF P98

Malin är otroligt passionerad samt hård med rättvis. Hennes driv att alltid utveckla både sina spelare och sig själv. Ibland kunde det vara svårt att argumentera mot Malin då hon är väldigt envis. 

Malin hanterade laget som en enhet där alla följer samma regler men även får samma möjligheter. Hon hanterade individen; som man behandlar Malin blir man själv behandlad tillbaka, men alltid med respekt från start. Malins strävan att alltid utveckla sitt lag är en väldigt bra ledaregenskap, samt att alla ska följa ramarna för hur man behandlar varandra och andra med respekt. Malin blev mer tålmodig med tiden. 

Jag skulle rekommendera henne, under henne lär man sig väldigt mycket om hur ömsesidig respekt inom en grupp fungerar. Man får även utvecklas under mångsidiga träningar med mycket fokus på individuella färdigheter. 

Spelare, Karl Wallinius

F.d. Lugi HF P98

När jag var i samma lag Lugi P98 med Malin var hon rätt ung och precis börjat sin resa som ledare inom handbollen. Malin är otrolig engagerad i sin uppgift, alltid väl förberedd på uppgiften. Det hon har bestämt sig för innan en träning/match gynnar laget då man vet exakt vad hon vill med övningarna och vad hon förväntar sig av spelarna inför en match. Hon sprider glädje och engagemang som sitter av sig på laget. 

Malin är medveten om gruppens dynamik och jobbar efter det. Hon planerar aktiviteter som gynnar gruppen och hon är duktig på att hålla regler som är uppsatta i teamet där gruppen gillar den tydlighet som finns i hennes sätt att leda laget. Malin jobbar mycket på individnivå, hade samtal med spelarna och försökte att utveckla individen på det sätt man hade kommit överens om. Jobbade fram åt både träningar och på matcherna. 

Malin har mycket goda ledaregenskaper där hennes styrka är energin hon har. Malin är ingen kameleont, som ändrar hållning för att någon annan tycker annorlunda. Det är en kraftig styrka att ha där alla vet var man har Malin.

Hon tog till sig idéer/förslag och hon frågade ofta hur och vad jag tyckte, då hon gärna ville bli bättre på det hon gör. Jag skulle rekommendera Malin, hon har en stor handbollsförståelse och hon vill utvecklas hela tiden där gruppen är i fokus. 

Tränare, Benny Wraae

F.d. Lugi HF P98

Malin är den bästa tränaren jag har haft under mina år som handbollsspelare. Tydlig, rättvis och hård men med glimten i ögat. Det var först under denna perioden alla blev sedda utifrån sina kunskaper och vilja. En otrolig utveckling under kort tid resulterade till ytterligare vilja och engagemang från de flesta. 

Malin är otroligt givmild, tydlig och en vilja av guld. Gör allt med kärlek för handbollen och gjorde allt runt omkring speciellt samt intressant. Hennes svaga egenskap är viljan som kan ta över ibland för mycket, detta skapade oro på planen. 

För mig var en damtränare väldigt viktigt då vi alla var tjejer. Hon förstod och ville hjälpa till oavsett om det handlade om handbollen eller inte. Hon var noga med att alla skulle få vara delaktiga och vara glada. Malin har väldigt goda ledaregenskaper, mycket utbildning och erfarenhet ligger bakom hennes framgång. 

Jag skulle rekommendera Malin eftersom hon har ett sådant engagemang kring handbollen gör det att man bli väldigt taggad samt hennes engagemang och vilja inte slutade efter träningarna och matcherna, utan det fanns runt en hela tiden. Väldigt stor trygghet och skapar en större vilja. 

Spelare, Anonym

F.d. Lugi HF P98

Som tränare är Malin intensiv! Något annat än förlust finns inte att snacka om! Det är viktigt för Malin att alla gör sitt jobb och att alla kämpar för varandra. 

Starkaste sidorna: Varierad, givande träningar. Hon har tusentals övningar som tränar olika delar av spelet som gör träningarna roliga och givande. 

Svagaste sidorna: Malins coachningsstil funkar inte för alla (även om den passade mig perfekt)

Malin sätter upp tydliga regler vad som gäller för laget och hur man ska behandla varandra. Dessutom fokuserar Malin mycket på att skapa ett lag. Mycket aktiviteter som gör laget till just det, ett lag. Hon är duktig på att se alla spelare i ett lag. Hon är också väldigt duktig på att agera olika för olika spelare så att de reagerar bäst på tex. feedback. Hon har goda ledaregenskaper, har väldigt tydliga regler och mål vilket gör det väldigt enkelt att följa. 

Malin utvecklades absolut under tiden jag hade henne. Jag hade definitivt inte varit den målvakt jag är idag utan henne. Allt från mentaliteten med att “döda boll” till hur man slidar, position i olika vinklar och frilägen. Det mesta av min grund kommer från Malin. 

Skulle absolut rekommendera Malin! Hon kan göra ett bra lag av vilket lag som helst! Tränarens färdigheter är det som gör skillnad.

Spelare, Adam Jacobsson Trönndal

F.d. Lugi HF P98

Malin är målmedveten, engagerad och genuin. Hennes förmåga att se varje individ, hennes genuina engagemang för att gruppen ska lyckas och utvecklas. Tiden hon lägger ner på laget och på varje individ är otroligt beundransvärt.

Malin vill genuint att laget ska lyckas och gör sitt yttersta för att alla ska lära känna varandra. Hon försöker dela på grupperingar så alla blir bekväma med varandra vilket är fördelaktigt även på planen. Hon har en genuin vilja at se varje individ i laget att lyckas. Malin har förväntningar på alla spelare då alla är viktiga i laget, de resulterar i att alla vill presentera och utvecklas. 

Malin utvecklas absolut under tiden, hon är ständigt öppen för att lära sig mer och engagerar sig för att bli ännu mer kunnig. Hon tar åt sig konstruktiv kritik och vill ha den. Tyckte även om att hon öppna upp en mer social sida med tiden utanför planen vilket gjorde det lite enklare att prata med henne både om handbollsrelaterade saker men också personliga saker. 

Hon lägger otroligt mycket tid på att planera träningar så att de passar varje träningsgrupp samt hon lägger mycket jobb bakom att bygga upp spelet och studera varje individ, och även motståndare. 

Anonym

Malin planerar och genomför mycket bra och variationsrika träningar. Det är mycket fokus på teknik och hon har ett öga för detaljer som inte vilken tränare som helst kan se.Malin är dessutom själv mycket tekniskt duktig vilket gör att hon lätt kan visa hur övningarna går till.Malin har bra ledaregenskaper, hon får spelarna att lyssna, med en positiv och glad personlighet. Malin är uppskattad bland spelarna och hon har varit en väldigt stor hjälp till oss. Vi är mycket nöjda med Malin!

Tränare: Anders Tysk, Patrick Bernvid, Magnus Olsson, Martin Lindström

Önnereds HK P05

Som tränare är Malin väldigt engagerad som är väldigt kunnig, allt från taktik, individuell teknik till gruppdynamik samt ser individuell utveckling som viktigast. 

Malin är en pålitlig tränare, väldigt inspirerande och har alltid energi på träningarna. Hon visar att hon vill utveckla laget och lagets individer. Hon ger konstruktiv kritik på ett bra sätt och lyfter spelare på ett bra sätt. 

När saker inte går som planerat eller man inte känner kontroll över saker kan det bli en viss frustration hos Malin. Men jag tror det har med att man är så engagera att man blir besviken över att saker och ting inte blir som planerat. 

I laget får man sin röst hörd och Malin är tydlig med att alla är lika viktiga för laget oavsett t.ex. hur duktig man är. Hon är bra på att sätta rimliga förväntningar och krav på alla spelare. Hon är bra på att se vad man behöver förbättra och kommer alltid med tips och förslag när man är öppen för det. 

Malin är taktisk!

Anonym