Nu är det slut på semestern och det är dags att starta upp igen, denna gången i ett nytt land och ny klubb. Dock har det inte varit det enklaste att bara flytta, det har varit så mycket och jag kan nog inte ropa hej ännu känns det som. Allt ifrån flyttfirman till Skatteverket, fixa ny bil, avvaska Cosmo och pass till honom, så har det verkligen varit något hela tiden som krånglat, helt otroligt! På ett eller annat sätt har det har stressat mig en hel del och tankar som “varför gör jag detta egentligen” har nått mig, varför ska jag krångla till det och flytta och ställas inför massa utmaningar… Men samtidigt är det också detta jag drivs av, inte att flytta kanske 😉 men just att anta utmaningar som att nu bli tränare på heltid för ett damlag i Norge samt ta hand om organisationen kring bollskolan.

När man antar utmaningar som man vill ha, uppdrag som man vill ha, så kommer det ofta känslor och tankar som får en att tvivla om man verkligen kan det här. Så är det för mig i alla fall och något jag har valt att jobba rätt hårt med i sommar.

Men varför tvivlar man på sig själv egentligen? Tvivel begränsar ju bara en själv att göra det man verkligen tror på, så varför fortsätter man?

Känner ni igen er, har ni hamnat i tvivel någon gång och varför gör ni det i så fall? Vad ger tvivlet dig? Kommer du framåt eller vad händer?

Under många år har jag fått råd av olika personer om hur man hanterar tvivel, självkritik och självkänsla – men alla råd har inte riktigt gått in i huvudet på en gång, man själv är inte alltid mottaglig för alla råd utan det tar några dagar, veckor, år att förstå. Det är inte faktiskt inte förens idag som jag har börjat förstå, se nycklarna på riktigt. Denna sommaren har varit väldigt speciell, min lampa har börjat lysa ovanför huvudet, ni vet som på tecknat när någon får en idé, så är det för mig just nu. Den lyser inte helt klart men det börjar och det är en rätt härlig känsla. Men varför har inte lampan börjat lysa tidigare, varför har jag behövt råd från olika personer? Jo detta tänkte jag dela med mig till er, som kanske kan ge er ett lugn, en trygghet och förståelse vad man kan behöva för att utvecklas.

4 tips från mig

  • Först och främst som kan vara det absolut viktigast; att höra samma eller liknande budskap på olika sätt ger en enorm kraft, det väcker olika sinnen, tankar, känslor inom dig tills du får den där “aha-upplevelsen”, och då har budskapet träffat dig, på det sättet du behöver för att förstå och inse.
  • När en tanke, ett råd når dig, är det du som bestämmer om den ska vara positiv eller negativ – det är inte tanken som bestämmer över dig. Du bestämmer hur du väljer att se på tanken, på rådet och hur du kan förvalta det.
  • När tvivel når dig, bestämmer du hur tvivlet ska påverka dig – i många år har jag valt att tvivlet ska dra ner mig, att jag ska känna mig svag, ledsen, mindre värd etc. Men det är något jag valt för att det är ett beteende som jag haft i många år (av olika anledningar) som jag agerar med per automatik. Men om jag inte mår bra av det så varför fortsätta med samma beteende? Det leder oss till nästa…
  • … om den strategi du har idag kring ditt beteende inte får dig dit du vill, till den plats du vill vara på så rekommenderar jag dig att byta strategi – våga vara nyfiken på hur du kan få dig själv att må bättre. Samma gamla beteende kan absolut vara tryggt, det är också därför vi fortsätter med samma destruktiva beteende. Men om det inte får dig att må bra – så lyft upp blicken och ge dig själv varje chans att må bra. Att våga lyfta blicken kommer inte få dig att må sämre, det kan jag lova dig.

Dessa 4 tips kanske kan hjälpa dig på din väg framåt, oavsett vart i livet du befinner dig, vilket uppdrag eller jobb du har eller vilken ålder du nu är i. Dessa tips kanske kan få dig närmre din “aha-upplevelse”.

Nu får jag sluta skriva, men jag har så mycket jag vill dela med mig till er – för denna sommaren har verkligen varit väldigt speciell som jag vill ge till er. Min personliga resa fortsätter och det är idag, sommaren 2021 som jag börjat se på min resa på ett nytt sätt, på ett sätt som får mig att känna mig stolt över olika saker, som gett mig en ny styrka som jag aldrig trodde jag själv skulle nå. Den styrkan vill och ska jag dela med mig till er!

Some of the best advice I’ve been given; “Don’t take criticism from people you would never go for advice” / M

Kategorier

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *