Okej, det är dags att presentera det första samarbetet som kommer sträcka sig över 1 år (en säsong), där fokus kommer att ligga på ledarutveckling. Det mest fantastiska med detta uppdrag är att jag känner otroligt för denna föreningen, redan. Vi träffades första gången i höstas 2020 där jag höll en inspirationsträning för deras P05-07 och sedan står vi här idag med ett samarbete – är inte det coolt?!

Förbered dig på en lång text – men denna föreningen känns bara så rätt!

I början på januari i år samtala jag med två helt fantastiska människor, Linda Ahrebo och Marie Norelius som verkar i Bålsta IF Handboll. Där vi tillsammans paketerade deras idéer och tankar för att komma fram till vad som ska göras i just deras förening. Det absolut viktigaste i arbetet är och kommer att vara hur vi tillsammans gör deras förening starkare, hur vi stöttar där de befinner sig idag och arbetar på den nivån de vill vara på – inte min! För min nivå är en annan och det är inte väsentligt här – jag har min nivå eftersom jag valt att utbilda mig till MasterCoach. Men vet ni vad, det viktigaste och häftigaste är HUR jag kan med min nivå som MasterCoach arbeta och nå ut på andras nivåer, där de vill befinna sig och bli bättre därifrån. Det är det som är en stor del av situationsanpassat ledarskap tänker jag och faktiskt möta andras kompetenser för att lyfta dem ännu mer. Det är det som jag ser som det absolut största vinsten!

Så ja, Bålsa IF Handboll är föreningen jag ska stötta under ett år med träffar på hösten och våren för att leda deras ledare i rätt riktning.

Men varför Bålsta IF, varför ska jag pendla från Göteborg?

Det finns något i föreningen som jag djupt kan identifiera mig med. Det är just sättet de bemöter individerna i sin förening. Hur de valt att sätta människan som nummer 1. Hade jag fått spola tillbaka mitt liv där jag startade min handbollskarriär, skulle jag önska att jag började i Bålsta IF. För jag vet att de hade gett mig en stark självkänsla, eftersom de hade sett mig som den jag är och utvecklat mig som människa, inte bara som handbollspelare.

Det är just detta, att sätta människan som nummer 1 som jag själv tror på skapar bättre handbollspelare som får bättre förutsättningar att nå de höjder de själva vill. Starka individer är svåra att bryta ner, och jag önskar verkligen att varje spelare får förutsättningar att bygga sig själv stark, för att klara livet bättre.

I allt detta har jag också fått möjligheten att träna Bålsta IF P05-07 två gånger och kommer under min Stockholms-vecka köra en heldag med dem, samt haft digitalt möte med deras ledare för att ta reda på vad de egentligen gör för att skapa denna härliga atmosfär för spelarna.

För dem är detta naturligt, det är självklart att spelarna ska få känna att de är bra som dem är. De har valt att fokusera på situationsanpassat ledarskap, bemöta spelarna där de befinner sig personlighetsmässigt och de egenskaper de besitter. Något som jag tog fasta vid var just när de beskrev hur fokuset är att vägleda och peppa spelarna under träningar och matcher att göra olika moment – istället för att styra dem när dem ska passa, skjuta osv. Utan fokus – vägleda!

Jag är grymt imponerad av deras sätt att leda idag och hur intresserade de är att få in ny kunskap och inspiration. För ledarskap kan dem, de förstår vad som krävs för att få spelare att må bra vilket absolut är grunden till att skapa starka individer inom samhället. Detta bör fler ta fasta vid!

Det häftigaste är också hur de vet och inser vad de behöver hjälp med – där kommer jag in. Hur vi tillsammans faktiskt kan skapa en miljö där vi lyfter varandras kompetenser och tillsammans faktiskt bildar ett dreamteam.

Ledarna jag fått samtala med är Johan Ahrebo, Håkan Berglind, Peter Berglind, Rasmus Dahlström och Martin Moren. Fantastiska tränare, fantastiska människor som jag ser framemot att fortsätta arbeta med under säsong 21/22.

Nu ser jag framemot att träffa alla härliga ledare och spelare och möta deras utmaningar!
Stort TACK Bålsta IF för att vi tillsammans ska lyfta er ännu mer!

Leadership is not about being in charge.

Leadership is about taking care of those in your charge (Simon Sinek) / M

Kategorier

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *