Att kvinnor skulle ha ett bäst före datum skulle vara som mjölken utan bäst före datum. Det finns ju inte såklart, mjölken går ju ut någon gång så enkelt är det. Men varför är det så enkelt för föreningar, för människor att sätta denna stämpel på kvinnor?

Ulrika Olssons intervju fick mig att börja gråta. Inte bara för hur hon blivit behandlad, utan även för hur stark hon är som väljer att stå upp för sina värderingar just inom idrotten. Det syns att det gör otroligt ont i henne att behöva välja mellan, som hon beskriver det, handbolls-Ulrika eller privata Ulrika. Är det så idrotten vill att våra stjärnor ska behöva känna, att de ska behöva välja mellan liv och död? Är det de signalerna vi vill sända till våra barn och ungdomar, att i eliten kan du som kvinna inte kombinera privatlivet med elitlivet. 

Vi ska fostra elit-, proffs- och landslagsspelare, helt klart!! Men gör vi det genom att få människan att behöva välja och rubba på sina värderingar, att skapa det som just nu har skapats i Ulrika? Helt enkelt, vem är ni att styra över andras liv, i hur de ska leva, hur de ska välja? Jobba istället med HUR man kan få fantastiska spelare att kombinera livet, hjälp till, stötta, skapa goda relationer för att en dag kanske Ulrika Olsson står där på tränarbänken och ska leda ert A-lag mot SM-guld! Men det kanske man inte värdesätter eller ser idag? För hur långsiktigt arbetar man med sin förening, med sina spelare och alla sina ideella ledare? 

Att det kostar pengar att ha en spelare som ska gå och bilda familj – ja det vet vi att det gör, och det ÄR en faktor som föreningar/organisationer väljer att argumentera kring, det är sanningen. Det innebär att värdet av människan inte ligger som nr. 1. Är det verkligen denna konflikt ni vill vara med och synas i? Är det verkligen detta ni vill signalera till unga tjejer som drömmer om att spela i SHE? Att de måste välja, svart eller vitt – hur många barn och ungdomar tror ni då vågar satsa och stanna kvar inom idrotten? 

Varför gör ni det ni gör? Vad är syftet med att driva er förening? Vad är ERT syfte? Är det att vara pengakåta eller kanske som någon skulle säga, att vara ekonomiska, så vet jag att man ljuger! Det är inte pengarna det handlar om i grunden, det är inte därför man driver en förening. Det är inte pengarna som är ert syftet! Pengar kommer alltid med på tåget om man vet varför man gör det man gör! Rekommenderar er alla att kolla in Simon Sinek – där snackar vi syfte!!

Att tala om för någon att man ska satsa på yngre generationer till en 30 åring är som att säga till en 90 åring att du kommer leva minst 30 år till! Det är ju ganska osannolikt! Men ändå tar ni makten över någon annans liv, ni tar makten över att att signalera att efter 30 år finns det inte utrymme för elitidrottare att kombinera KÄRLEKEN för handbollen och KÄRLEKEN för livet! 

HandbollsMalin är en grund som stödjer just detta, att ha makten själv över sitt egna liv! Jag har haft allt för många som slitit min kärlek ifrån mig, som slitit sönder mig under mina 11 år som tränare. Som talat om för mig att handboll kan du inte leva på, du är värdelös, du kommer aldrig bli något, jag är galen, jag är en idiot, mina broar är brända osv. Men jag tänker inte låta de där personerna ta ifrån det jag mest älskar – den makten ska jag ha själv!

Det Ulrika gör nu som jag ser det, är att ta makten! Det gör ont, jag vet men jag stödjer dig till 110%! Vi måste ta hand om värdet av människan för då vet jag att vi kommer nå större framgångar!

https://www.tv4play.se/program/sporten/avsnitt/13328598?utm_source=permalink&utm_medium=sharing&utm_campaign=tv4play_sharing

Don’t compromise yourself. You are all you’ve got (Janis Joplin) / M

Kategorier

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *