Det viktigt att få feedback på sitt arbete när man ska utvecklas som människa, som tränare och som ledare. Det är även rörande hur man på väldigt kort tid kan skapa relationer som träffar hjärtat. Jag är oerhört glad över att jag fick möjligheten att samarbete med Skåre HK F05, inspirera och försöka skapa bättre förutsättningar för både spelare och ideella ledare.
Att vara ideell är något väldigt speciellt, och kan jag med det jag har gått igenom med mina år som tränare och de utbildningar jag gått ge tillbaka är det ovärdeligt. Jag tänker att det är inte alla som vill eller kan lägga ner så mycket tid på att utbilda sig till MasterCoach, och det är helt okej såklart – men kan jag då ändå ge de som inte kan/vill gå MasterCoach bättre förutsättningar att bli motiverade i sin vardag som tränare är det ju helt fantastiskt. Ni där ute är ju vardagshjältar och ER vill jag helt enkelt hjälpa. Ser det som något fint, ser det som något självklart att ge det till er!

Tack återigen Skåre HK F05 – önskar er all lycka framöver, ni är grymma!

Jag tycker att Malin är en väldigt bra handbollstränare, hon är så engagerad och väldigt motiverande. Hon gör så att man alltid försöker göra sitt bästa. Man får alltid ut något av träningen och det är skönt att veta att om man gör något ”fel” eller om det är något går göra bättre, så får man höra det och tips på hur det kan göras det bättre.
Träningarna är effektiva och det känns som att man gör jättemycket olika saker, även om det bara är en eller ett par övningar byggs på i flera ”steg”. Alla träningar som jag haft med Malin har alla känts lite korta (tiden går ju fort när man har roligt🤩), även om man ibland är supertrött så skulle man säkert kunna fortsätta. 
Jag tycker också att Malin är väldigt bra på att lära känna sina spelare, även på kort tid. Vilket är väldigt skönt, man vill ju ha en tränare som man känner förstår och som man kan prata med och fråga saker.
– Saga Skåre HK F05

Det första jag fick lära mig när jag träffade handbollsmalin var att alltid förbereda mig på en följdfråga. Om träningen var bra, vad var det egentligen som var så bra? Om jag fick lära mig något, vad lärde jag mig? Malin som tränare var ärlig, kunnig, engagerad och intressant. Och med intressant menar jag att man aldrig visste vad som väntade. Med tiden fick jag en större förståelse för Malins sätt att tänka och agera.
Till en början var det extremt jobbigt för mig som spelare att få höra konstruktiv feedback om små saker jag inte ens hade lagt märke till tidigare. Men det var just kritiken som fick mig att inte ge upp. Känslan när Malin tjöt av glädje då vi hade lyckats med något vi övat på var fantastisk. Det var där och då man fick med sig en ny handbolls-aktion i bagaget. Malin gav också självklart mycket positiv feedback, men det var ärligheten och den raka kommunikationen med henne som ledare som stack ut.
Det märktes tydligt att Malin inte endast tränade mitt lag som helhet. Hon skapade en relation med varje spelare och utgick från varje spelares kapacitet. Malin var även duktig på att involvera alla spelare i övningar och vi som spelare fick förståelse för alla positioner på planen.
Min tid med Malin som tränare har varit lärorik, spännande men även krävande!
– Nova Skåre HK F05

Jag vill börja med att säga att jag tycker det har varit jättekul och lärorikt att ha Malin som tränare under den här perioden.
Men i början var de lite läskigt måste jag erkänna för man märkte direkt på Malin att hon hade koll på de hon gjorde och att det inte fans nån tid att slösa vilket vi inte var direkt vana vid. Men ju fler träningar vi hade desto bättre lärde man känna Malin och märkte att hon verkligen ville lagets bästa. Med Malins effektiva träningar har laget utväxlats så sjukt fort och jag tror alla började tycka det var jätte kul när vi märkte hur vi utväxlades som lag både på plan och utanför plan.
Som enskild spelare har jag märkt att Malin har ett  väldigt positivt sätt att peppa på. Om man inte spelat så bra under en match får man ingen utskällning utan endast vad man ska försöka göra bättre och vad man ska tänka på men hon lyfter även de man gjort bra, småsaker som man inte tänker på om man spelat en dålig match. Vilket ger en bättre själv förtroende.
Eftersom Malin själv har spelat handboll så förstår hon också hur man kan känna efter att man spelat en jättedåligt och vet då hur hon ska trösta en för att man inte ska trycka ner dig själv.
Jag har utvecklats otroligt mycket och det tror jag även många andra i laget känner. Jag hoppas även att jag får chansen att ha Malin som tränare nån mer gång under min handbolls tid.
– Meja Skåre HK F05

Kategorier

2 Responses

  1. Jag är en tränare från Jordanien och jag gillar dina träningsidéer. Tack för det här innehållet, tränaren Iyad Al-Aqili

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *