Är det inte otroligt häftigt hur känslor, tankar och ideér kan väckas genom de människor man träffar, nyfikenheten som väcks inom en hur saker och ting blivit som de blivit och hur man kan ta det vidare?

När jag var och besökte Vassunda IF för deras träningsläger var bland annat deras F02-04 ett av lagen som jag tränade i två pass. Detta lag väckte otroliga känslor inom mig, känslor som jag skulle vilja alla får lov att känna. Nu efter en tids reflektion och samlande ska ni få veta vad som hände…

Tjejerna i Vassunda IF F02-04 gav mig något väldigt speciellt – de öppnade upp mitt syfte ytterligare, mitt syfte med HandbollsMalin, varför jag egentligen håller på med det jag gör och framförallt vad jag faktiskt kan ge till dig som tränare och spelare. Varför jag åker land och rike och tränar/coachar/inspirerar spelare, ledare och föreningar. Syftet sitter så djupt rotat, djupare än vad jag själv faktiskt kunde tänka mig, och som jag även fick uppenbarelse av i fredags, efter ett helt fantastiskt samtal med min bästa vän Annie, som även är en helt grym affärsutvecklare. Det där syftet är viktigt att ta fasta på!

Tillbaka till tjejerna: deras fokus, deras sätt att bemöta mig som ledare, deras sätt att ta till sig feedback var helt jäkla otrolig. Samtidigt som de hela tiden log med hela ansiktet. Deras ögon, deras leende på läpparna och deras fantastiska agerande i varje jäkla övning var så fruktansvärt imponerande att få ta del av. Det var som jag levde i en bubbla, som ingen jäkel kunde ta hål på. Vi var helt oslagbara tillsammans!

Ovanpå detta blev feedbacken grädden på moset, pricken över i:et, det var där allt egentligen slöts – ALLT som jag vill att du ska känna och få uppleva – motivation, inspiration och glädje! Tjejerna kände utveckling och effektivitet. Det var så häftigt att se tjejernas utveckling under passen, se hur de växte i sin roll. Hur de tog till sig nya tankesätt och faktiskt hann förändra gammalt beteende till något helt nytt, och samtidigt lyckas med det. Ofattbart! De fick växa utifrån sina egna egenskaper och kunskaper från start, för att känna att de redan har massvis med kvalitéer som vi bara förstärkte och förbättrade tillsammans. Det var sån enorm glädje konstant under båda passen, trots att det var intensivt, krävande, pushande, jobbigt, svettigt osv. osv. De gav så mycket av sig själva!

Träningarna med tjejerna fick mig att inse ytterligare hur mycket jag kan påverka andras liv i en positiv riktning, i en inspirerande, motiverande och tryggare riktning. Hur jag med min drivkraft kan stötta er alla i att skapa starka individer mentalt och fysiskt, att kunna hjälpa er alla att utvecklas snabbare och effektivare, som i sin tur leder till ett mer hanterbart liv som tränare och spelare – det är mitt syfte, få er att känna den röda tråden.

Men framförallt något som tjejerna gav mig var svaret kring hur vi behåller våra spelare inom idrotten. Det blev ännu tydligare för mig vad som är nycklarna och då är det helt oberoende om man ska nå eliten eller ej, det ska helt enkelt finnas en grund att stå på, en grund som skapar starka individer mentalt samt en träningsmiljö som fokuserar på yttre ramar – i vårt fall var det att hålla intensiteten uppe när väl övningarna kördes, det fick bära eller brista, vi skulle ge allt av oss själva. Och se vad vi åstadkom med på två pass, den GLÄDJEN som fanns där var och är helt otrolig!! Och glädje är väl också det vi pratar om inom idrotten jämt, vikten av att det finns för att ge utrymme för utveckling. Dessa spelarna kan verkligen nå eliten om de själva vill det, det kan jag lova. Deras prestationer under endast två pass i den åldern (som är en ålder där många slutar, tappar motivation etc.), är grymt imponerande – TJEJER, NI ÄR OSLAGBARA!

Old ways won’t open new doors / M

Kategorier

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *