Under hösten 2020 har jag ju varit ute en hel del och träffat lag och föreningar, vilket jag tycker är riktigt inspirerande – som jag också sagt 100 gånger känns det som och tjatar om, men det är verkligen så, det är inspirerande att möta olika personligheter, egenskaper, kulturer, nivåer osv. Det är en erfarenhet som blir mer och mer ovärderlig eftersom jag hade aldrig annars träffat på alla er underbara människor om jag inte hade startat eget. En av dessa människor är Hannah Cardinal som ni kan läsa mer om här:

Vem tränar du idag?

Jag tränar flickor 12 i Tyresö Handboll.

Vem är du?

Jag är förälder i laget, handbollsspelare, ekonomichef.

Varför är du tränare, vad driver dig till att vara tränare?

Jag blev inslängd i rollen på ett föräldrarmötet, först som hjälptränare men sen årsskiftet som huvudtränare. Jag har haft ledarroller som ungdom i flera olika sporter och även i handboll. Jag tycker att det är kul med barn och idrott och rörelse. Det som driver mig är glädjen i laget, att få vara i ett idrottssammanhang, att se spelarna utvecklas, lyckas och ha roligt påvägen.


Vad lägger du fokus på när du jobbar med lag och varför?

Det viktigaste är att alla i laget kommer på träningarna för att de trivs i laget och för att vi har kul tillsammans. Jag involverar gärna flera kompetenser till laget både genom samarbeten med andra tränare i klubben som bollplank men också i vår fyscoach Ida, också en förälder, som har en lång och meriterad bakgrund inom brottning. Tillsammans försöker vi se hela spelarens förutsättningar och möjligheter och bygger dem från varsitt håll men tillsammans. Rent handbollsmässigt så försöker jag ge spelarna så många verktyg som möjligt på vägen utan att lägga så mycket fokus på styrt spel eller spelmönster. Jag vill att de utvecklar sitt eget spel och får både bestämma och lära sig ta ansvar på planen.

Vem tycker du är en förebild inom handboll för dina tjejer?

Isabella Gulldén. Även hon tränade brottning som ungdom med sin pappa. En bra kombination helt enkelt.

Great things never came from comfort zones / M

Kategorier

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *