Jag är inne på andra veckan med mina nya rutiner för att lära mig prioritera min egen hälsa lite grann, och det känns såklart underbart. Jag har alltid vetat att det är viktigt att ta hand om sig själv, träna och äta optimalt, men ändå aldrig liksom prioriterat det. Varför är det så egentligen? Jag vet ju att det är bra för hälsan och att det är en förändring som ska till. Förändring kan dock vara jobbigt, men inte när man vet att det är bra för en, eller?
Träning är bra och hälsosamt för kropp och själ – ändå gör man inte det… Känner ni igen er? Något som är bra för en vore ju enklare att bara göra, eller?

Under hösten kom det en känsla att såhär kan jag inte hålla på längre, min kropp orkade knappt stå och instruera träningar intensivt, på det sättet jag gör, längre. Kändes som jag stod på mitt skelett och att jag inte hade några muskler kvar. Fick ont överallt. Men här föddes något inom mig, stjärnan, lampan ja allt lyste – att nu är det faktiskt dags att sätta igång! Jag ska bara göra det, min kropp pallar inte mer! Den där uppenbarelsen är nog väldigt viktig för att få till en förändring tänker jag. Men kan man få uppenbarelsen snabbare så att man når resultat snabbare, eller är det en process man bara få acceptera?

Är det uppenbarelsen som gör att vi människor sätter igång och agerar för att nå en förändring? Att vi nått till en punkt, “att nu får det räcka” som gör att vi slutar kämpa emot och faktiskt arbetar med förändringen, istället för mot? Är det uppenbarelsen som är hemligheten? Hemligheten till att starta vägen kring en förändring?

Tar detta mig närmare mitt mål?

Jag tror det kan vara viktigt att stanna upp, även om det faktiskt låter klyschigt (för mig gör det det), så är det viktigt att checka av saker. Ställa sig frågan som: Tar detta mig närmare mitt mål? Om ja då fortsätter man i samma riktning, men är svaret nej då måste det ske en förändring och då börjar hela arbetet med att just förstå vad som ska förändras och att göra det.

Det är just den frågan jag ställer mig nu när jag sitter med strategin kring HandbollsMalin, vad jag ska lägga fokus på och inte för att nå visionen. Det är utmanade och frustrerande men framförallt extremt lärorikt.

Prioriterar du dig själv?

To change your life, you need to change your priorities / M

Kategorier

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *