Det är inget nytt att idrottsrörelsen behandlas som en trasa! Trasor använder man för att torka upp skit och göra rent, och när trasan är tillräckligt gammal slänger man den i soptunnan – vilket vårt land gör just nu – slänger idrotten i soptunnan!

Idrotten får jämt torka upp i samhället och kämpar mer än ni anar för att ta hand om samhällsstrukturen vi lever i. Idrotten försöker vara en arena för alla och se till att man inte hamnar någon annanstans som kan påverka individer negativt.

Men just nu är det ingen av de som styr vårt land speciellt villiga att ta hand om en rörelse som har, kan jag lova, större betydelse än deras festande, shoppingturer på mellandagsrean eller resor till Las Palmas över jul. Men att de går emot restriktionerna och har argument som: – Att jag är nära personer fysiskt som ingår i min nära umgängeskrets, det måste få vara upp till mig att göra den bedömningen (källa SVT).

Så politikerna får göra egna bedömningar samtidigt som de stryper en hel rörelse som kommer påverka samhället långsiktigt? Som kommer påverka människors liv, som kommer påverka politikernas arbete framöver?
Riktiga ledare hade haft beteenden som de hade velat att sina anhängare ska ha. Riktiga ledare hade förstått de olika områdenas vikt för samhället och skapat strategier för att se till att dem överlever och kan leva vidare under och efter en pandemi.

Vi ska minska smittspridningen – det är nog ingen som är emot detta. Men på vilket sätt minskar vi smittspridningen när köpcenter, gym och affärer i stort hålls öppna? På gymmet idag såg jag inga problem med människor som inte håller avstånd, vad skiljer det sig mot träning inomhus för våra barn och ungdomar? Våra barn och ungdomar som ska vara med och bygga samhället!

Visste ni att idrottsrörelsen har mängder med år på nacken att arrangera och organisera matcher, cuper och träningar – men ändå tillåts dem inte få göra det dem är allra bäst på?! Idrottsrörelsen hade förmodligen varit den bästa organisationen på att bedriva träningar inomhus samtidigt som att se till att ha god struktur gällande att minska smittspridningen.
Men istället för att se möjligheterna hur idrottsrörelsen skulle kunna ta hand om utmaningen, stänger vårt land dörren och slänger oss i soptunnan, precis som man gör med smutsiga trasor.

Ska man stänga ner idrotten får man stänga ner köpcenter och gym, så är det bara. Om man hittar sätt att hålla köpcenter och gym öppna så finns det sätt att hålla idrotten igång – eller är den ekvationen för tuff för landets chefer?

ÖPPNA IDROTTEN!

Starka ledare trycker inte ner människor, de lyfter dem / M

Kategorier

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *