Igår mötte jag en person som ska skriva en hemtenta om ledarskap och hon behövde intervjua någon kring ämnet. Att få chansen att prata om det man själv älskar och tror mycket på känns alltid extra speciellt. Och jag kan lova, så länge ni följer mig kommer ni att få läsa en hel del om ledarskap och dess vikt för oss att nå nya nivåer, att utvecklas och skapa magi.

Under adventskalender gav jag en del ledarskapstips som jag själv arbetat med och som jag vet kan ge positiva effekter på sitt ledarskap till sig själv och sin omgivning.

Att skapa förståelse över sig själv skulle jag väl säga är extremt viktigt för att kunna leda andra. Att förstå sig själv och veta hur man kan hantera sina egenskaper är en av nycklarna för att kunna nå succé med ett team.

Eftersom jag själv har ett sånt stort intresse för ledarskap och personligt ledarskap är det svårt att förstå de människor som inte väljer att jobba med detta, när man ska jobba som ledare, chef, tränare etc. Varför tar man inte sig tiden att utveckla sitt ledarskap? Tror man att det inte behövs, eller vad är grejen? Eller tror man att man redan kan det där med att vara ledare och ledarskap? Då ska jag göra er besvikna – man blir aldrig färdig med att utveckla sig själv. Det låter klyschigt, men så är det faktiskt. Vill man nå framgångar som pokaler, medaljer och bättre spelare/omgivning måste man som ledare över ett team ständigt vara medveten om sig själv, sina egenskaper och hur man kan bli bättre för att ta nästa steg och nästa steg och nästa steg… Samhället och omgivningen utvecklas konstant vilket innebär att man kan inte kopiera ett ledarskap som fanns för 50 år sedan, eller ett ledarskap som fanns för 1 år sedan. Gör man det når man bara till en viss gräns, och visst är man nöjd med den gränsen så är det fine. Men är man ute efter något annat, är man ute efter framgångar över tid som skapar en stark vinnarkultur då är det dags att sluta vara nöjd och våga prova, våga utforska, våga göra fel, våga reflektera för att göra om och utforska nya sätt. Sluta leda din omgivning som om det vore 1973 och välj aktiv att utveckla ett framgångsrikt ledarskap 2021.

Att skapa sig förståelse att det finns andra sätt att tänka på, och kanske “tänk” som man kan inspireras av och faktiskt lära av, är en viktig del. Det handlar inte om “ditt” och “mitt” sätt att göra det på, utan mer vad som är optimalt för den gruppen man ska leda, vad som är optimalt för den situationen man befinner sig i.

Jag tror på ett modernt ledarskap som möter dagens samhälle och som möter faktan bakom olika saker. Fakta är ju rätt svårt att prata bort, utan det får man bara acceptera och sedan leda därifrån tänker jag. Oavsett vad man själv har för övertygelser och erfarenheter kring olika saker är det en onödig kamp att ta för att motbevisa forskning och studier etc. (om man själv inte är expert/forskare inom ett visst ämne, då får man kämpa så mycket man vill😉).

Men jag som tränare, som ledare, som inte är expert eller forskare kring psykologi exempelvis, och hur människan faktiskt fungerar, vore det lönlöst om jag ska strida för min övertygelse att man ska behandla spelare på ett visst sätt – trots att psykologin säger annat. Då är det min uppgift som ledare att skapa förståelse för faktan och leda därifrån istället. Det spelar faktiskt ingen roll vad jag har för erfarenheter från andra tränare eller hur jag själv har gjort, utan säger faktan någonting så våga tro på det och lita på de som är experter på sina områden – tillit.

Att jag fick chansen att prata om ledarskap tillsammans med Hanna som nu ska skriva sin hemtenta, fick mig att ytterligare reflektera över mig själv och hur man kan hitta optimala sätt att leda på utifrån de man ska leda. Jag fick chansen att reflektera vad som är utmanande för mig och vad jag har lättare för. Vilket kommer hjälpa mig ytterligare att förstå mig själv och våga prova hitta de sätt som fungerar i de situationerna jag tycker är mer utmanande. Att prata och bolla med andra om ledarskap borde alla göra – det är riktigt häftigt.

Ha en fortsatt fin helg allihopa!

Life isn’t about finding yourself. Life is about creating yourself / M

Kategorier

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *