Första inlägget 2021🥳 Jag brukar alltid ha någon speciell känsla inför varje nytt år. Inför 2019 hade jag en riktigt dålig känsla, jag kunde inte ta på den men det fanns något där som inte kändes bra. Och ja, det blev tyvärr så – mormor gick bort under sommaren pga. Alzheimers. Det var min första förlust som är riktigt nära familj och jag kunde inte riktigt förstå det och gör det fortfarande inte. Mormor och morfar är två personer som betyder enormt mycket och har betytt enormt mycket under min barndom och handbollstid. Och årets känsla får mig att minnas när morfar tog mig till Danmark för att kolla handboll.

Mormor & Morfar på Möllevångstorget i Malmö för att sälja honung.

Varje gång jag kom hem till mormor och morfar som barn, sprang jag och morfar alltid upp på ovanvåningen för att kolla på någon handbollsmatch morfar spelat in. Eftersom de bor i Skåne så har dem också tillgång till Danmarks kanaler lättare, vilket också har gjort att de flesta matcher vi kollat tillsammans är från danska herr- och damligorna.

2002 bjöd morfar med mig till Danmark när damerna spelade EM. Vi åkte till Helsinge för att kolla Sverige-Rumänien och Österrike-Jugoslavien. Riktigt häftigt och jag hade på mig mina Eslövs IK-kläder eftersom det var några spelare i landslaget som spelade i Eslöv på den tiden. Det var riktigt stort och häftigt! Har några gamla videoband med de matcherna, där man ser mina klämmor i håret som filmas i bakgrunden när de pratar i studion. Givetvis hör man mig också när det är helt tyst i arenan när det är straff för Sverige och jag skriker: “SÄTT DEN!!”. Det är något morfar alltid berättar om när vi pratar om denna resan tillsammans.

Och något jag alltid berättar om denna resan är när morfar blev arenans hjälte! Han hjälpte restaurangen i arenan att dela ut maten till alla gäster. Eftersom mormor var dansk kan morfar en hel del danska och förstår hur man räknar på danska. Så när restaurangen ropade ut tooghalvtreds översatte Morfar det snabbt och ropade ut “Nummer 52, 52, nummer 52”. Det var kul!

Känslan inför 2021 känns annorlunda – det känns som ett speciellt år, speciellt på det sättet för det fick mig att tänka på betydelsefulla stunder. Betydelsefulla stunder som får mig att känna kärlek och värme. Så vi får väl se vad det är som är så speciellt med 2021, det återstår och se.

Life is about kicking ass, not kissing it / M

Kategorier

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *