Det närmar sig julafton och slutet på denna adventskalender. Idag ska vi öppna lucka Nr. 18…

Instagram: https://www.instagram.com/p/CI7rgj2FIGf/?utm_source=ig_web_copy_link

Dagens lucka påminner mig om när jag var i Ungern på EHF Young Coaches Workshop. Vår uppgift under veckan var att hålla i två 30 minuters pass för att sedan få direkt feedback på vårt instruerande och ledande. Jag fick ju min pipa av Milan Petronijevic under ett av feedbackssamtalen och den kan jag inte hålla en träning utan. Den har blivit ett bra verktyg.

Det intressanta var som vi pratade en del om var just var vi ledare befinner oss på golvet under en träning, hur vi instruerar och sedan leder övningen. Det är otroligt viktigt hur vi leder oavsett ålder. Men det kan vara mest utmanande att träna yngre åldrar, hur man ska få dem aktiva hela tiden tex. Därför tänker jag ge er några tips att tänka på när du ska leda träningen – för att kunna använda ditt ledarskap för att sticka ut:

5 tips för att sticka ut:

  1. Inför träningen bestämmer du dig för en röd tråd, vad du känner att träningen ska ha för fokus.
  2. Sätt ihop en träning/övningar som främjar detta fokuset/beteendet.
  3. Under träningen instruerar du fokuset du valt, den röda tråden. Vilket skapar en kort och tydlig instruktion.
  4. När övningen är igång berömmer du och bekräftar beteenden som du har instruerat om – det bekräftar att barnen/ungdomarna har lyssnat – vilket ger mer motivation till dem att fortsätta i de banorna.
  5. Varje gång du avbryter en övning för att gå in och visa/berätta hur de ska göra/tänka – MÅSTE du berömma och bekräfta detta direkt efter när du ser att de försöker göra det du har sagt. Annars blir det förödande för deras motivation.

Lycka till!

Leadership is action not position (Donald McCannon) / M

Kategorier

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *