Det är tisdag och vi har åkt iväg för att hålla lite jullov, jag och Cosmo. Igår landade vi i Bankeryd hos familjen och kommer spendera julen här. Med jullov menar jag egentligen bara att vi har bytt arbetsplats – vi har mycket att förbereda inför 2021 så det kommer bli mycket jobb, vilket är otroligt spännande.

Det är dags att öppna den 15:de luckan….

Instagran: https://www.instagram.com/p/CIz4pKklCec/?utm_source=ig_web_copy_link

Streamify: https://handbollsmalin.streamify.io/play/broadcast/1338761824484458496

Ledarskapet som jag tidigare nämt är oerhört viktigt för att skapa effektivitet i sitt arbete, med sig själv och med andra. För att bli mer effektiv pratar man ofta om något som kallas för EQ som betyder Emotionell intelligens. Man pratar då om förmågan att uppfatta egna och andras känslor, att förstå de signaler som känslor skickar om våra relationer, samt att hantera egna och andras känslor, detta menar John D Mayer och Peter Salovey, två psykologiprofessorer som myntade begreppet EQ 1990.

EQ består av fem komponenter:

  • Självmedvetenhet (Self-awareness)
  • Själv-reglering (Self-regulation)
  • Motivation (en passion som går bortom pengar och status)
  • Empati för andra (Empathy for others)
  • Sociala färdigheter (Social skills, skicklighet att skapa och vidmakthålla relationer och nätverk)

Dessa fem komponenter är inte bara viktiga att förstå, de är viktiga att ha en utvecklad förmåga att hantera och arbeta med för att skapa ett effektivt ledarskap.

De tidigare ledarskapstipsen som adventskalendern har gett (se nedan) är bra tips för att skapa självmedvetenhet som leder till ökad själv-reglering samt empati för andra.

Dagens lucka är just uppgift kring att börja skapa medvetenhet om EQ, skapa förståelse för vad som krävs för ett effektivare ledarskap.Modernt ledarskap är framtidens ledarskap / M

Kategorier

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *