Det är onsdag, ljusen är tända här hemma, riktigt svart kaffe finns i koppen och det är dags att se vad som gömmer sig bakom lucka Nr. 9…

Instagram: https://www.instagram.com/p/CIkj1ulFivU/?utm_source=ig_web_copy_link

Streamify: https://handbollsmalin.streamify.io/play/broadcast/1336602556574466048

Hur ska man lära ut 3-2-1 egentligen? Vad är det rätta?

Jag tror det kan vara viktigt att man testar och inte är för stram i sitt tänk, att det ska vara exakt såhär osv. Sen finns det såklart grunder för att skapa förutsättningar att skapa ett starkt offensivt försvar.

Bra tips att ta med sig:

  1. Hitta 1-3 avtal som gäller alla spelare oavsett position – detta skapar trygghet och alla vet vad som förväntas.
  2. Arbeta med dessa 1-3 avtal i alla försvarsövningar ni har – repetion och igenkänning kommer att ge effektivare utveckling

Man kommer väldigt snabbt se var det felar när spelare inte jobbar efter 1-3 avtalen, vilket gör det lättare att instruera under träningar och match. Dessa 1-3 avtalen innefattar givetvis massvis med olika tolkningar och defintioner om vad de betyder, där ni ska göra det tydligt och vara vida i tänket. Exempelvis: Avtal att man ska vara på sin topp när sin spelare har bollen = låt spelarna hitta/definiera “sin” topp där ni vägleder beroende på situation osv. Det finns inte ETT sätt att lösa en situation på, där ni har en viktig uppgift som ledare att inte begränsa spelarnas sätt att lösa situationerna på – det främjar även den inre motivationen.

Lycka till!

Everyone you will ever meet knows something you don’t (Albert Einstein) / M

Kategorier

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *