Vad roligt det var att ni var så många som deltog i utlottningen igår! Se till att fortsätta hänga med på varje lucköppning, massvis med härliga julklappar.

Vad gömmer sig bakom lucka nr. 2 då…

Streamify: https://handbollsmalin.streamify.io/play/broadcast/1333891112753954816

Instagram: https://www.instagram.com/p/CISQjrNFsID/?utm_source=ig_web_copy_link

Att belönas av sitt arbete är oftast det som alla skulle vilja bli. Att se moroten framför sig kan skapa mer motivation att fortsätta och man når små steg i utvecklingen, mot det stora målet. Vad är det stora målet då?

Det stora målet kan vara att få spela match med sina kompisar på helgen, det kan vara den största anledningen till varför just dina spelare spelar i ert lag. Att det är matchen, matcherna som avgör deltagandet i vår idrott. Men låter inte detta lite hemskt? För när vi nu lever i en tid som försvårar för oss, att inte få spela matcher så tappar man spelare, för deras enda morot är matcherna. Finns det inte andra morötter? Och hur hittar vi dem? Och hur skapar vi stark dragningskraft till dessa morötter?

Jag sitter inte med alla svaren och jag sitter inte med alla dessa morötter, men jag sitter och funderar en hel del om varför inte barn och ungdomar har samma eller i alla fall liknande kärlek till handbollen som jag själv har idag, och som jag hade när jag var barn och ungdomlig.

För så länge jag inte förstår kan jag heller inte göra något speciellt åt det, mer än att göra det jag gör med HandbollsMalin exempelvis. Men ändå är det något som gnager. Att skapa förståelse över varandras “världskartor” gör samarbetet mycket lättare. Förstår du dina spelares kartor? Vet du vad de behöver för morötter mer än matcher?

Min utmaning till er:

  • Hur ser era spelares “världskartor” ut?
  • Hur ser spelarna på sporten handbollen?
  • Vilka värderingar har dem börjat skapa sig i livet?
  • Vilka behov har era spelare när det gäller träning/sammanhållning/fys/socialt etc.?
  • Vad är viktigt för dem att träna på och varför? Låt de motivera och skapa en dialog tillsammans.

Lär känna er verksamhet, lär känna era spelare om vad de behöver – och möt deras behov – då kan jag lova att ni får motiverande spelare som ser fler morötter.

You have to learn the rules of the game. And then you have to play better than anyone else (Albert Einstein) / M

Kategorier

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *