När jag bokade in min Stockholmsvecka hörde sig en tränare av sig direkt till mig och ville boka in en träning och samtidigt köra lite workshop med deras ledare. Tyvärr så ställde den här Coronan till det hela så vi fick hålla oss till endast en träning och spara workshopen för ledare till ett senare tillfälle. Och ovanpå det fick aldrig vi chansen att träffas men jag fick möjlighet att träffa hennes fantastiska spelare och ledarstab. Handbollen har så många sidor men en sak som jag tidigare sagt, är kärleken till sporten som vi alla har gemensamt oavsett nivå och ambitioner. Vi fick iaf till ett grymt samtal och jag kände direkt, att denna fantastiska människan måste jag få lov att presentera här i bloggen, så håll tillgodo och inspireras!

Om jag säger ”kärlek till handbollen”, vad tänker du då?

Jag älskar att det är en lagsport där alla är involverade i alla delar av spelet. Intensiteten i spelet och hur det kan svänga fram och tillbaka i matcher, att det är så otroligt mycket mental inställning, taktik och vilja. Som gammal målvakt älskar jag att målvakterna har en central roll och att deras insats ofta påverkar resultatet. 

Vem tränar du idag?

Efter att ha tränat ett tjejgäng födda 02–04 sedan de var knattar har jag den här säsongen lämnat över dem till våra seniortränare och ”börjat om” med ett underbart gäng barn födda 2014. Jag hoppar även in som gästtränare ibland hos de andra lagen, då med fokus på målvakterna. 


Vem är du?

Jag heter Linda Arebo och har sen min första handbollsträning som 9-åring varit förälskad i sporten. Under min ungdom spelade jag division 2 och 3 med Bålsta IF damlag och idag är jag ordförande i föreningen och vice ordförande i Uppland Handbollsförbund. Mina barn, Elin och Leo, spelar i varsitt lag, jag spelar numera i vårt trim-lag och även min man Johan är engagerad som tränare i ett lag. En äkta handbollsfamilj ?

Varför är du tränare, vad driver dig till att vara tränare?

Glädjen över att vara en del av gemenskapen i ett lag och en förening och att få följa spelarnas utveckling som människor och handbollsspelare är det jag tycker är så härligt med att vara ledare. 

Mina största drivkrafter är att lyckas möta individen utifrån hens förutsättningar och vilja och få ihop det med hela gruppen, att utveckla spelarna socialt och mentalt samt att inkludera spelarna i beslut som berör dem. Det är deras träning och jag är där för att ge dem rätt förutsättningar till att lyckas. 

Vad betyder handbollen för er i Bålsta?

Glädje och gemenskap! Vi har fantastiska seniorlag som håller i avslutningar och träningar för alla de yngre spelarna och de yngre kommer och hejar på seniorlagen på deras hemmamatcher. Våra avslutningar är mycket uppskattade, hela hallen är fylld av spelare i alla åldrar. Alla peppar och hejar på alla! Dagen avslutas med match mellan ledarna och äldsta ungdomslagen, ledarna utklädda till prinsessor, jultomtar eller nåt annat skoj. Det ska vara kul att träna!

You are amazing / M

Kategorier

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *