Det är så enkelt egentligen att knyta kontakter runt om i världen med hjälp av sporten! Sporten betyder så mycket för så många och det kan skapa en delaktighet som man inte kan känna någon annanstans. Och enkelt var det när jag fick kontakt med Therese “Tessan” Hettman i Stockholm – genom att hon dela ett av mina inlägg så började vår konversation. Grymt intressanta ämnen vi har lyft och kommer att fortsätta lyfta framöver – det är jag säker på!
Läs vidare för att lära känna Therese lite mer:

Vem är du?

Jag är en riktig Stockholmstjej från södra förorterna som är född här för 47 år sen  och bott här i hela mitt liv. Arbetar som Executive Assistent till en CEO och CFO på ett större företag. Jag har lagt mycket tid av mitt liv på handboll, både som spelare (har spelat från div 3 – Elitserien), ungdomsledare och även engagerat mig styrelsearbete. Just nu är jag även Ordförande med senioransvar i GT Söder och gör fortfarande en eller annan match i HK Tallen (div 4). För mig är det också viktigt att hinna med egen träning som mestadels består av CrossFit samt vänner och familj.  

Vad tror du är anledningen till att det finns så få kvinnliga tränare (assisterande och huvudtränare) på de högsta nivåerna och förbundslag i Svensk Handboll?

Det är en fråga jag funderat mycket på och har inget bra svar. Mina funderingar går kring:

  • Givet att det finns så få kvinnliga ledare på toppnivå så har kvinnor inte lika många “peers” som män har som kan knuffa fram varandra.
  • Brist på förtroende för kvinnors ledarskap (har själv fått höra att gruppen behöver en “alfahanne”) 
  • Det tar en hel tid som istället läggs på familjen och att träna sina egna barn

Jag tror Svensk Handboll skulle må bra av fler kvinnor i på högre nivåer både som tränare och även andra viktiga positioner i Svensk Handboll och SHE. Ett steg på vägen är att Hanna Fogelström som först var sportchef i Sävehof och nu landslagsansvarig – mer sånt önskar jag se.

Vem tränar du idag?

Idag tränar jag GT Söders F-13/14 och detta blir min andra säsong med dessa tjejer.

Tränarutbildning?

Tränarskolan 2. Skulle påbörjat Tränarskolan 3 nu i juni men blir start i januari.

Varför är du tränare, vad driver dig till att vara tränare?

Jag drivs av möjligheten att påverka och möjliggöra positiva förändringar både på gruppnivå och individnivå. 

Vad lägger du fokus på när du jobbar med lag?

För mig är det viktigt att skapa delaktighet och engagemang hos spelarna. Utveckla individen utifrån ambitions- och kunskapsnivå. Ser även att det finns många tjejer med rätt dåligt självförtroende så det är också något jag arbetar med. Sen gruppdynamiken att vi har kul, bryr oss om varandra och kämpar för varandra. Jag vill att alla ska känna sig sedda och gå ifrån träningen med en bra känsla.You are amazing / M

Kategorier

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *