HandbollsMalin har verkligen blivit en grym plattform för ledare och tränare som vill ha inspiration till sin vardag till träningar med laget, oavsett ålder. En första kontakt i form av; “Vad grymt att vi har fått kontakt via Insta!” är min första kontakt med denna glädjespridare till tränare. Läs vidare för att ta del av hennes inspirerande svar:

Vad har du för framtidsdrömmar med din tränarroll?

Som jag tidigare sagt så bygger allt på glädje. Självklart har jag förhoppningar och strävan mot att fortsätta utvecklas som handbollstränare, men det kommer automatiskt om jag tycker det är kul. Just nu är min dröm att fortsätta utvecklas med Skuru IK F07 och bli så bra vi bara kan bli ihop. Vi har två riktigt spännande år framför oss. Efter det får jag se vad handbollsvärlden har att erbjuda mig, kanske är jag helt tömd, eller så är jag redo för nästa uppdrag, det får vi se. Charmen med detta måste ändå få vara att leva i handbollsnuet och njuta av alla träningar, cuper, matcher och all tid däremellan som jag får ihop med mina tjejer. Nuet kommer aldrig tillbaka, och just vår tid, är nu.


Vem tränar du idag?

Har precis påbörjat min tredje säsong tillsammans med Skuru IK F07. Jag är huvudansvarig ihop med min fantastiska tränarkollega Amanda. Vi har uppbackning av 9 grymma, engagerade föräldratränare samt 2 tjejer ifrån damjuniorerna. Tillsammans utgör vi ett riktigt bra team.

Vem är du?

Jag heter Sofie Hansson och är 24 år. Uppväxt i Kalmar. Flyttade till Stockholm efter gymnasiet för studier och möjlighet till utveckling i min roll som handbollstränare. Började spela handboll när jag var 10 år. När jag inte är handbollstränare arbetar jag som sjuksköterska i ambulansen.

Tränarutbildning?

Baskurs, TS1 och TS2 från Svenska Handbollförbundet. Utöver det har jag läst ledarskap gymnasialt och på högskola.

Varför är du tränare, vad driver dig till att vara tränare?

Min tränarkarriär hade olyckligt nog sin start något år efter att jag drog av mitt korsband. Strax efter min comeback drog jag av samma korsband igen. Det kändes sorgligt och jag hamnade vid ett vägskäl. Jag valde att fortsätta som tränare vilket nog är ett av mina bättre beslut i livet.
Min bas är alltid glädje. Jag drivs av att fortsätta eftersom jag tycker det är roligt. Det är fantastiskt att få ses i hallen flera gånger i veckan och få släppa allt annat i sitt liv under några timmar.
Det är häftigt och ärofyllt att få vara ledare i ett lag där man kan känna att det finns gemensamma mål. Det blir otroligt starkt och något som formar oss alla, oavsett spelare eller ledare. Som en av mina spelare sa förra veckan på sitt utvecklingssamtal: ”Handbollen gör mig bättre. Jag hade nog inte varit samma person utan det här laget och handbollen”. Då vet vi att vi har lyckats.

Vad lägger du fokus på när du jobbar med lag?

Jag och Amanda arbetar mycket med helhet. Vi tycker många olika saker är viktiga och har fått bestämma oss för vad vi vill arbeta med mest för att få ihop det bra. Som hjälpmedel har vi våra ledord: Tufft, Schysst, Snabbt, Ansvar, Fokus och Tillsammans. Utifrån dessa ord har spelarna i takt med att de blivit äldre fått vara med och påverka vad varje ord betyder. Detta mynnar sedan ut till att vara våra ramar och där är vi väldigt noga med att alla håller sig inom. Det största fokuset är att alla ska må bra i vårt lag, då har vi skapat förutsättningar för en trygg, stimulerande och utvecklande handbollsmiljö. Vi lämnar väldigt lite åt slumpen av det vi faktiskt kan påverka.
Självklart är det viktigt att spelarna får en bra handbollsutbildning och där ser vi till att lära ut det vi tror på mest. Vi arbetar med mycket detaljer och är noggranna i spelarnas individuella teknik. Störst fokus framåt är alltid att söka tomma ytor och att kunna driva bollen med fart tillsammans. Bakåt gäller attityd och att vilja slänga sig på varje boll. Enkel handboll är enligt mig den bästa.
Det är ett stort arbete men ger fantastiska resultat, i både lagutveckling och matcher.

You are amazing / M

Kategorier

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *