Det är måndag och jag sitter och arbetar med förbundets (Väst) arbetsuppgifter. Efter september släpper jag taget om det jag nu gjort i två år, för att kliva vidare. I veckan kommer jag börja jobba för… Nyfikna? Håll utkik?

Min första del av uppdraget med Skåre HK F05 är gjord och det har varit extremt lärorikt på alla plan. Det ger mig väldigt mycket när man får agera själv och lära sig använda sig av allt det man fått med sig på vägen. Det får även mig att bli påmind av saker och ting, varför man gör uppdraget, hur man kan använda sina styrkor på rätt sätt och hitta sin balans i arbetet.

Jag tycker det är utmanande att lära sig hur man skapar just denna balans. För jag tänker att balansen hittar man genom att ha ett tydligt syfte och att faktiskt komma tillbaka till det konstant. Detta för att bli påmind om varför man är där och vilka egenskaper hos mig som är allra viktigast att ha på plats för att nå ett gott resultat. Det har varit riktigt roligt att möta tjejerna i Skåre HK F05, för de har en fantastiskt egenskap att vilja utvecklas och tar emot nya saker extremt fort. Detta fick vi svar på under Göteborgs Cup där vi under 9 träningar har arbetet med tre grundavtal i 3-2-1.

3-2-1 försvar, Grundavtal

  1. När din spelare har bollen, är du på din topp
  2. Bollsida
  3. Diagonalen

För att få ett fungerande kollektiv tror jag på att ha så lite grundavtal som möjligt, men att de avtalen är extremt tydliga med syfte. När man har dessa grundavtal på plats, börjar man prata om hur man löser övergångsspel, vem tar vem, blir vi offensivare, defensivare etc. I arbetet med grundavtalen pratar jag om vem som samarbete främst med varandra och spelarnas vikt av placering (högt, lågt, snedställning inåt, utåt, möta, backa etc.). Det är i detta väldigt viktigt att man vågar arbeta med repetion av de grundavtal man sätter, för att skapa noggrannhet och trygghet. Det krävs en längre tid av träning för att få in vanor.
Det var fantastiskt att se vårt arbete med tjejerna i Skåre, hur avtalen skapat tydlighet. Jag är grymt imponerad av deras försvarsarbete, kollektivt och individuellt! Blir en kul resa att följa.

Missa inte på torsdag 17/9, mitt webinar om träning för den kreativa handbollsspelaren – länk finns på instagram och här på hemsidans första sida under “Om mig”.

Be the change that you wish to see in the world (Mahatma Gandhi) / M

Kategorier

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *