Första riktiga mötet var precis innan jag skulle hålla i hennes lags träning. Jag möttes av fantastisk energi och nyfikenhet som inspirerade mig enormt mycket. Charlotte Bratt är en av ledarna jag fått kontakt med genom HandbollsMalin och det var riktigt roligt att det hela konceptet klickade, för den 16 september är jag tillbaka med gänget för att hålla andra träningen.

Varför just handboll?

En fysisk sport med mycket fart och fläkt. Matchen är aldrig slut förrän sista skottet har gått. Man kan vända ett stort underläge till vinst om man jobbar tillsammans. Här kan ledaren bidra med små justeringar som betyder mycket för laget.


Vem tränar du idag?

Jag tränar P14 (P06) i HK Aranäs tillsammans med ett gäng grymma ledare.

Vem är du?

Jag är en ”tjej” på 46 år ? från Onsala som verkligen brinner för handbollen. Jag har en handbollstokig familj som består av min man Stefan och min två söner Alexander och Ludvig. Jag började spela handboll i Aranäs i bästa 3:a och spelade fram tills jag var 38 år. Det blev rätt många år det ?

Tränarutbildning?

Jag har ingen formell teoretisk handbollsutbildning (tex TS1). Däremot har jag erfarenheten av att själv spelat handboll i 30 år, otroligt nyfiken på att lära mig mer, vilket gör att jag följer många duktiga professionella ledare, typ HandbollsMalin ?. Letar upp roliga/bra övningar beroende på vad man ska träna på just den veckan, bollar mycket tillsammans med mina ledarkollegor samt vår klubb skickar ut tydlig information till alla ledarna vad som gäller för varje åldersgrupp och vad man ska träna på ”Föreningspolicy och röda tråden”

Varför är du tränare, vad driver dig till att vara tränare?

Efter att min yngste son hade gått igenom handbollsskolan fick jag frågan från ledarna om jag vill vara med i ledargruppen. Jag har inte ångrat min en sekund. Det är det roligast jag har gjort att få vara med, inspirera och driva ett lag framåt. Det ger så mycket tillbaka att se killarnas utveckling både på handbollsplan och socialt.

Vad lägger du fokus på när du jobbar med lag?

Individens utveckling och att få ihop gruppen så att de blir starka tillsammans. Viktigt att alla spelare får möjlighet att utvecklas i sin egen takt. Alla spelare är lika viktiga.

You are amazing / M

Kategorier

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *