Vi träffades första gången på ett fik i Kungsbacka över en kopp kaffe som var början på en genuin relation. Häng med för att lära känna en av landets handbollstränare lite mer:

Vem tränar du idag?

HK Aranäs Flickor 14 år och 9 år.


Vem är du?

Jag heter Helena Wolff och är född och uppvuxen på Hisingen i Göteborg. Min familj består av min man Max och två döttrar; Lovisa och Johanna. Jag är utbildad inom hotel & restaurangbranchen, och befinner mig på Gothia Towers Svenska Mässan just nu. Mina största intressen är vin (dryckeskunskap) och handboll. På Hisingen fanns det en klubb som hette IK Götadal och det var där som jag spelade tills jag var 25 år. Från min handbollstid har jag otroligt många fina minnen av cuper, resor och kompisar. 

Tränarutbildning?

TS1.

Varför är du tränare, vad driver dig till att vara tränare?

När jag gick in som tränare var det helt nytt för mig, och jag bestämde mig för att jag ville vara med men också lära mig. Jag tänkte att jag kommer nog att spendera några timmar på plan, och då vill jag också kunna bidra och utvecklas så gott det går. Både för min och barnens skull. Möjligheten fanns, samt en hel bunt av duktigt folk runt omkring som jag kunde ta lärdom av. Så det var bara att följa med. 

Vad lägger du fokus på när du jobbar med lag?

Laget. Handboll är en komplex sport där man jobbar både med det individuella och lagspelet. Att få det hela att hänga ihop är själva nyckeln. Men i slutändan är det alltid laget. 

Hur får du inspiration, förutom ditt eget intresse, till träningar och utveckling?

Jag läser handbollsrelaterade böcker. Jag söker tränarutbildningar på handbollsförbundets hemsida. Jag går på klubbens arrangerande träningar för tränare, jag lyssnar på poddar bl.a. Coach meet coach. Sedan söker jag själv på nätet efter övningar. Sedan kan man ju alltid följa handbollsmalin på insta, där finns en del att hämta?

You are amazing / M

Kategorier

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *