Vilken helt underbar vecka jag fick nere i Skåne! Fick träffa morfar och umgås med honom, hans honung och promenader i Skånes skogar (givetvis med Corona-tänk). Fyra handbollsträningar blev det också; HK Ankaret F04/05, HK Ankaret F06, Åhus Handboll F04 och HK Ankaret P07/08, där alla fyra lagen hade olika behov som jag försökte bemöta med bra tema och passande övningar.

I förra inlägget nämnde jag just inspiration; “det är en sak att bli inspirerad och att göra!”. Jag älskar inspiration, jag älskar att få möjlighet till mer kunskap, men jag älskar också att göra något med inspirationen. Det är precis det jag vill göra med mina tjänster, utnyttja min passion för inspiration och omvandla det till praktiska verktyg för er.
Just nu läser jag en bok “NU Strategisk improvisation – Ledarskap för samhällsaktörer”, där de skriver just kring det moderna samhället som vi lever i idag, “Det finns helt enkelt för mycket information, för många val, för många risker”. Det finns mängder av inspiration att hämta genom sociala medier och det kan bli stressigt för en del, för vad ska man välja? Vad är mest rätt? Hur tar jag vidare inspirationen etc. Jag kan själv bli väldigt stressad över allt som finns, för det finns ingen gräns på hur mycket man kan lära sig och hur mycket man kan fylla sin egna ryggsäck.

Så med mina inspirationsträningar vill jag verkligen att ledare och spelare får något ut av träningen och får verktyg för att kunna fortsätta använda sig av inspirationen, samt väva in det i sin egna spelidé och filosofi. Man väljer också att betala för mitt arbete och då är det enda rätta att ge tillbaka något som verkligen betyder och kan användas i framtiden!

Efter varje pass jag hade förra veckan gjorde mig helt slut i kroppen och framförallt i huvudet. Det är extremt utmanande att möta nya människor, nya spelare som har olika behov och behöver olika sätt att bemötas på, för att nå den utvecklingen jag är ute efter. Även om jag är väldigt självkritisk och har väldigt svårt med “good enough” när det gäller mig själv, fick jag verkligen känna av hur jag hann reflektera över mitt ledarskap under träningens gång. Hur mitt sätt påverkade utvecklingen, resultatet och vad jag fick tillbaka av spelarna. Där jag också på väldigt kort tid, då en träning var på 1 1/2-2 h var tvungen att rätta till mitt sätt att leda så snabbt jag märkte att det inte fungerade optimalt. Så har jag också börjat tänka kring taktik när man matchcoachar, det gäller att man vågar förändra och se till att sina spelare är på rätt sida av spiralen – den positiva spiralen som kan ge ett flow och ge goda resultat. Den negativa spiralen kan bli djup vilket kan resultera i att vi aldrig får upp spelaren på rätt sida under pågående match, vilket vi oftast eller alltid är i behov av, eller har viljan till i alla fall.

Nu fortsätter min inspiration, ska sätta mig och fortsätta läsa min bok!

Unless you try to do something beyond what you have already mastered, you will never grow (Ronald E. Osborn) / M

Kategorier

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *