Det är utmanande att få ihop tiden till allt man vill göra – just nu har jag en period där min To-Do-lista håller på att betas av successivt… skönt när man kan stryka, men konstigt nog läggs en ny punkt till samtidigt?

Idag var sista dagen på MasterCoach Modul 3 och det har varit en lärorik vecka. Vi har sen två dagar kvar i augusti för att genomföra de sista momenten – sen är vi klara! En av punkterna på min To-Do-lista är att sammanställa anteckningarna från utbildningen, för att se vad jag har lärt mig samt se hur jag ska gå vidare med denna kunskapen.

Förra veckan höll jag mitt första webinar kring “Träning för den kreativa och intelligenta handbollsspelaren”. Jag har hållt i del spelarmöten på liknande sätt, men då inte digitalt så det blev en utmaning.
Egentligen skulle jag hållt i webinaret i 2h på engelska (!) tillsammans med Academy 4 Coach – Hearbeat 4 handball, men det är framflyttat till efter sommaren.

Det var väldigt spännande att få dela med mig av mina erfarenheter och kunskaper till er. Och det var så kul att ni vår många som lyssnade LIVE men även många som frågat om att se det i efterhand.
Under webinariet fick jag in några frågor som jag har sammanställt nedan:

Hur litar man bättre på sin egen förmåga? Jag är på ganska hög nivå men har ibland svårt att lita på min egen förmåga för att det finns dem i laget som är bättre än mig själv som jag upplever det.

Svar: Det är viktigt och underlättar utvecklingen om man kan ha denna dialogen med sin tränare, för att skapa förståelse och stöttning. Om man inte litar på sin egen förmåga skulle jag säga att det hjälper att prata om problemet och i detta fall kan det vara din tränare som ser dig i träning. Om man är på hög nivå har det också betytt att man gjort ett arbete för att komma dit, den resan är bra att skriva ner – då ser man vilka bra egenskaper och förmågor man själv har, vilket kan lyfta en. Det underlättar processen om man slutar jämföra sig med andra, fokusera på sig själv och utveckla det man vill göra och behöver för att bli bättre, inte komma på någon annans nivå – utan nå sin egna maximala kapacitet som möjligt.

Hur gör du för att få det sociala att fungera i gruppen? 

Svar: Aktiviteter på och utanför plan, där arbetet med allas lika värde är med som en yttre ram hela tiden. Det känner jag att jag har fått bra erfarenheter av, för att skapa en social grupp.

Kan man se ett lag man ska möta eller en specifik spelare som ett problem och förstå problemets sammanhang genom exempelvis videogenomgångar och och taktisk genomgångar av tidigare matcher och spelsätt? 

Svar: Som jag nämnde i webianariet så ska man tänka på sitt problem som en berikande upplevelse. Problem är inget negativt, det är en utmaning man ställs inför som också kommer ge dig massvis med ny erfarenhet att använda sig av i framtiden. En motståndare eller en specifik spelare kan ses som ett problem om de är bra på något osv. Där tror jag att man ska se motståndarens styrkor men också se vad de är mindre bra på – svagheterna. Lägga fokus på hur man ska lösa motståndets styrkor kan vara bortkastad energi – istället för att fokusera på att sätta de i fler obekväma situationer än bekväma, alltså sätta de i situationer de är svaga i.

Vart är bästa stället att hitta övningar som du nu har visat?

Svar: Instagram – HandbollsMalin

Jag kommer att hålla ett nytt webinar under sommaren, så håll utkik på Instagram när det är dags!

Vi växer inte när allt går vår väg, vi växer när vi tar oss förbi hinder! / M

Kategorier

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *