I tidigare inlägg nämnde jag just min träningsbok. Jag kan ju redan nu berätta att det finns inte bara en bok, utan det har blivit en hel del under mina 10 år som tränare. Att planera och bygga träningar har varit självklart för mig redan från start. Varför? Jag gillar att känna mig förbered och se utvecklingen, där jag tror att planeringen av träningarna är en bidragande faktor till detta. I början fick jag även inspiration av Dragan som då hade LUGIs damer, där vi har haft en del samtal där jag fått tips och råd.

Viktigt verktyg

Min träningsbok är ett jätte viktigt verktyg för mig, som skapar trygghet och ett lugn med vad jag vill åstadkomma med träningarna. I sin tur blir detta en del av utvecklingen av mitt ledarskap, där min utmaning blir att kunna framföra alla idéer och tankar som jag har på ett optimalt sätt, där jag möter spelarnas kunskapsnivå idag men även deras verklighetsbild av handbollsspelet. Detta är inte alltid så lätt, inte för mig, då mitt engagemang är så stort att saker kan låta självklara men det är det inte för spelarna. Utmaningen blir att jag hittar en balans och försöker vägleda spelarna till den bilden jag har av resultatet. Detta är fruktansvärt häftigt måste jag säga, att se hur mycket ett arbete kring ledarskap kan göra för att nå ditt jag önskar med spelarna. Känslan när spelarna och jag förstår varandra, intention och bilden av resultatet är ett väldigt adrenalinpåslag på mig. Det är verkligen häftigt!

Övningarna som jag lägger upp på Instagram härstammar inte alltid från mig, utan från den inspiration jag har fått från andra tränare och föreningar som jag i min tur kan bygga till mina egna övningar, ta bort moment eller lägga till. Så länge övningarna passar min spelidé och jag kan förmedla intentionen från hjärtat så är det bara att köra på. En tanke som också slog mig igår, var att jag hade en fundering att lägga in vilken ålder övningar passar in på. Men jag märkte ganska snabbt att det där kan inte jag avgöra, då jag har använt mig av samma övningar på 10 åringar som på seniorspelare. Jag anpassar istället momenten i övningarna så att de passar den gruppen av spelare jag har framför mig, både ålder och kunskapsnivå. Vissa övningar har jag större passion för och då vill jag hitta sätt att kunna göra om dessa så att de passar spelarna både åldersmässigt och utmaningsnivå.

En av alla träningar som jag hade med Önnereds U-lag, Dam under säsongen 18/19.

Imorgon blir det ny träning med Önnereds 05:or, där filmning av nya övningar kommer att göras och sen läggas upp. Håll utkik!

Today I am awesome / M

Kategorier

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *